ONZE ZWEMBADEN

Bij het klassieke zwembad wordt de ruwbouw uitgevoerd in gemetselde betonblokken met een dikte van 30 cm. I11functie van bodemgesteldheid kan echter ook gekozen worden voor een ruwbouw in gegoten beton. Deze constructie is zelfdragend en waterdicht zodat U eender welke afwerking kan kiezen.
Voor de waterdichtheid wordt dikwijls gekozen voor de plaatsing van een ter plaatse op maat gemaakte bekleding van 1,5 mm dikke gewapende pvc-folie. Wij werken sedert jaren met folie van Alkorplan die men in verschillende kleuren kan verkrijgen.
Wenst u een andere bekleding? Geen probleem, u kan kiezen uit polyester, betegeling met diverse soorten van materialen zoals glasmozaïek, marmermozaïek en tegels in natuursteen.
Men kan kiezen voor een traditioneel skimmerbad, waarbij het water enkele centimeters onder de rand staat of een overloopbad waar het water over de rand in een speciale goot vloeit , het zogenaamde spiegelbad. Ook kunnen wij voor U een onderloop bad bouwen, waar er een goot voorzien wordt vlak onder de boordsteen zodat U geen waterlijn meer heeft.
Als het terrein het toelaat kunnen we U ook een bad met het zogenaamde ' Tromp l'oeil'-effect' bouwen. Hierbij loopt het water aan één of meerdere zijden over de rand van het zwembad en wordt het opgevangen in een goot of bak. Indien men dit aan één zijde doet en het terrein erlangs lager ligt lijkt het of het water wegloopt, het befaamde gezichtsbedrog.

Het grote voordeel van traditioneel bouwen, is de onbeperkte keuze in afmetingen , diepte en trappen. Ieder bad wordt naar de smaak van de klant gebouwd en wordt zo iedere keer opnieuw uniek. Wij kunnen de volledige realisatie van uw bad voor rekening nemen, maar bieden ook degelijke technische bijstand aan voor de zelfbouwer.

Vraag hier meer info

Privacy | Cookies | Voorwaarden | Disclaimer